På grund af den omskiftende situation, som ændrer sig time for time, modtager vi i øjeblikket mange telefoniske og skriftlige henvendelser om dette emne. Vi forstår, at den aktuelle nyhedssituation om spredning af coronavirussen og de tilknyttede risici er meget foruroligende for mange af vores deltagere og også for jer som forældre. Trivsel for alle vores programdeltagere er vores højeste prioritet. Vi følger derfor den aktuelle udvikling og de officielle anbefalinger fra de ansvarlige myndigheder meget nøje og er i tæt kontakt med alle deltagere, partnere og kolleger i udlandet. For at holde dig opdateret har vi sammenfattet de vigtigste spørgsmål vedrørende den aktuelle status.

Ifølge de seneste oplysninger (fra den 22. juli 2020) er der nu undtagelser både til at arrangere aftaler / ansøge om et J-1-visum til au pairer og for direkte indrejse til USA fra et land i Schengen-området. Disse undtagelser gælder hovedsageligt au pairer, der matches med værtsfamilier, hvilket er en såkaldt NIE (National Interest Exception). Blandt andre kategorier er dette familier, der arbejder inden for det medicinske område. Du kan finde de nøjagtige parametre for kvalifikation på dette websted for det amerikanske udenrigsministerium.

Genrelle spørgsmål

Hvad betyder Præsident Trumps dekret med hensyn til au pair programmet?

Præsident Trumps dekret suspenderer midlertidigt udstedelsen af nye visummer til et antal programmer frem til d. 31. december 2020. Det inkluderer J-1 visummet, som udstedes til au pairs. Dette vil ikke have indflydelse på au pairs, som allerede befinder sig og er en del af au pair programmet i USA. 

Hvad betyder dette for au pairs, som endnu ikke har et visum?

Grundet dekretet vil au pairs, som endnu ikke har fået udstedt et visum, desværre ikke have mulighed for at ankomme til USA før d. 31. december 2020.

Hvilken indflydelse vil dette have på au pairs, som allerede har et godkendt visum og en planlagt ankomst?

Dekretet erklærer, at alle udenfor USA, som ikke har et gyldigt nonimmigrant visum og et officielt indrejsedokument, ikke må rejse ind i landet. Hvis din au pair har et gyldigt J-1 visum og en DS-2019 form, er vores fortolkning, at hun gerne må rejse ind i landet.

Kan au pairs fortsat forlænge deres ophold efter Præsident Trumps dekret?

Ja! Check venligst din portal for at se mere information om mulighederne for forlængelse af opholdet.

Forventer I en opdatering på dekretet?

Ja. I dekretet oplyses det, at Secretary of Homeland Security i samråd med Secretary of State og Secretary of Labor, vil foreslå eventuelle lempelser indenfor 30 dage efter d. 24. juni 2020.

Vi har hørt om rapporter angående mulige undtagelser for au pairs. Er det sandt?

For at skabe klarhed omkring disse rapporter, er AuPairCare i kontakt med U.S. Department of State, det Hvide Hus, og flere politikere. På nuværende tidspunkt kan vi dog kun henholde os til den fremførte bekendtgørelse. Hvis noget ændrer sig, vil du blive opdateret. 

Hvad betyder dette for AuPairCare?

AuPairCare vil fortsat tilbyde en fantastisk oplevelse for tusinder af au pairs og værtsfamilier. Vi vil blive ved med dette, fordi vi virkelig tror på programmets kulturelle udveksling. Vi vil desuden forsat kæmpe for at nye visummer kan blive udstedt til kommende internationale au pairs. Vi vil holde værtsfamilierne opdateret på vores procedurer i denne kamp, og hvordan de individuelt kan støtte disse.

Kan jeg stadig ansætte en au pair med ankomst i januar 2021?

Ja! Vi anbefaler au pairs til fortsat at sende deres ansøgninger til programmet, hvis de har mulighed for ankomst i 2021. Vi vil have værtsfamilier klar til at blive matchet med dem. Datoerne for både det virtuelle og almindelige (med fysisk tilstedeværelse) Au Pair Academy er lige nu ved at blive tilføjet i AuPairCares ankomst-kalender.

Tror I, at de amerikanske restriktioner kan blive forlænget?

AuPairCare forventer ikke, at restriktionerne for J1 visummet vil blive forlænget. Som oplyst i dekretet vil Secretary of Homeland Security i samråd med Secretary of State og Secretary of Labor anbefale eventuelle ændringer indenfor 30 dage efter d. 24. juni 2020. We vil holde au pairs og værtsfamilier opdateret.

Til au pairs som stadig er i gang med ansøgningsprocessen

Anbefaler I, at vi fortætter processen, når en au pair-ansøger er færdig med sin ansøgning?

Ja! Fortsæt venligst indsendelsen af ansøgninger. AuPairCares værtsfamilier er allerede i gang med at matche med au pairs, som ankommer i 2021.

Vil dokumenterne og andre informationer stadig være gyldige, for eksempel straffeattesten?

Efter en au pairs ansøgning er blevet godkendt, har vedkommende et år til at matche med en værtsfamilie. AuPairCare vil undersøge, om vi bliver nødt til at forlænge denne tidsramme for vores au pairs for at kunne finde et match. Dog finder 99%+ af vores au pairs et match indenfor tidsrammen, så vi forventer ikke, at dette bliver et problem.

Bør vi anbefale au pairs at vente med at lede efter en værtsfamilie til senere på året?

Der er ingen grund til at vente. AuPairCare anbefaler, at au pairs indsender deres ansøgning, så snart de er klar til at komme til interview og derefter finde deres værtsfamilie med henblik på en ankomst i 2021.

Til ansøgere som allerede har et match og som venter på deres visum interview

Vil AuPairCare kontakte de enkelte familier for at spørge, om de er okay med, at deres au pair ankommer i 2021?

AuPairCare har allerede kontaktet vores værtsfamilier for at se, om de kan vente på deres au pairs ankomst i 2021. Hvis en au pairs match trækkes tilbage, vil du modtage en besked fra din Partner Services repræsentant.

Vil ansøgerens profil blive genaktiveret, hvis familien beslutter, at den nye ankomstdato ikke fungerer?

I tilfælde af at en au pairs match tilbagetrækkes, vil vedkommende få mulighed for at matche med en ny værtsfamilie med det samme. Au pairs skal opdatere deres ’earliest available arrival’ i au pair portalen til en dato i 2021. Hvis en au pair vælger at melde sig ud af programmet i stedet for at matche med en ny værtsfamilie med ankomst i 2021, beder vi dig venligst om at informere din Partner Services repræsentant.

Vil processen med at lede efter værtsfamilier blive sat i bero, eller vil au pair profilerne fortsat være aktive for værtsfamilier, som leder efter en au pair til 2021?

Matching processen vil ikke blive sat i bero. AuPairCares værtsfamilier leder allerede nu efter au pairs, som kan ankomme i 2021.

Skal en au pair, som har en bekræftet tid på ambassaden for at ansøge om visum, tage til dette møde?

Efter vores overbevisning, vil de fleste tider i 2020 blive aflyst. Venligst informer din Partner Services repræsentant 14 dage før, hvis du fortsat har en bekræftet tid på ambassaden.

Hvis en au pairs match trækkes tilbage, vil deres DS-2019 da stadig være gyldigt?

Efter vores overbevisning, kan et DS-2019, som er udstedt med henblik på ankomst i 2020, ikke blive brugt til at ansøge om et J1 visum, fordi den amerikanske ambassade ikke kommer til at udstede visummer til ankomster i 2020. AuPairCare vil være opmærksomme på, hvornår den amerikanske ambassade begynder at udstede visummer til au pairs med ankomst i 2021. De nye DS-2019 former med med henblik på ankomst i 2021 vil blive udstedt i takt med, at de nye matches bekræftes, og datoerne for ankomst dermed ændres.

Hvordan kan au pairs og partnere hjælpe med at beholde nuværende matches?

Au Pairs skal fortsat opdatere datoen for deres visum interview samt deres visum status i au pair portalen. Partnere skal tjekke informationerne ugentlig for at være sikre på, at vores au pairs udfører denne opgave. Partnere bør også undersøge den amerikanske ambassade I dit hjemland, for at forblive opdateret med hensyn til hvornår ambassaden atter åbner, samt hvornår de tidligst mulige visum interview tider er. Videregiv venligst disse vigtige opdateringer til din Partner Services repræsentant.

Til au pairs som allerede har deres visum, og venter på at rejse afsted.

Booker AuPairCare disse au pairs rejse på normal vis?

Ja! En til to uger inden deres afrejse vil AuPairCare også sende nogle specielle sikkerheds- og rejse-emails til disse au pairs.

Skal au pairs have nogen speciel dokumentation for at rejse ind i USA som følge af præsidentens bekendtgørelse?

Nej, au pairs har al den dokumentation, som de har brug for. J1 visummet og DS-2019 formen opfylder kravene for indrejse i USA.

Til au pairs som fylder 27 år i 2020

Hvad sker der med de au pairs, som fylder 27 år i 2020, og som stadig befinder sig i deres hjemland, ligegyldigt om de endnu er matchet med en værtsfamilie eller ej?

I følge præsidentens udmeldelse vil disse au pairs desværre ikke være i stand til at blive godkendt til programmet. Vi ved, hvor skuffende dette er, så inden vi tilbagetrækker matches eller aflyser programmer for au pairs, som fylder 27 år inden 2021, vil AuPairCare først undersøge enhver mulighed. Venligst kontakt os for opdateringer, hvis dette berører dig. Tak for din forståelse!