Opgaver og ansvar som au pair

Som au pair bor du hos en værtsfamilie og passer deres børn i samarbejde med forældrene. Du får lommepenge hver uge samt kost og logi. Du bliver en del af værtsfamiliens liv og er med til at forme børnenes hverdag, mens du på tæt hold lærer kulturen og sproget at kende. Udover dit job som au pair har du masser af fritid, og du har ret til 10 dages betalt ferie, som du kan nyde ekstra meget takket være dine optjente lommepenge.

En typisk dag som au pair

Ingen dage er ens. Her får du en lille forsmag på livet som au pair.

Dine opgaver som au pair

Måske overvejer du hvad årsagen til at blive au pair er. Alle, der har tilbragt tid med børn, ved, at man aldrig keder sig, og at børnene spreder masser af glæde i hverdagen. De små er altid med på at lege og sætter gang i din kreativitet, din evne til at improvisere, og så sætter de selvfølgelig din tålmodighed på prøve.

Au pair-opgaverne varierer afhængigt af antallet af børn og deres alder. Måske bor du i en familie med meget små børn, som endnu ikke går i børnehave eller skole, hvor dine opgaver derfor hovedsageligt går ud på at lege, klæde dem på og give dem mad. Hvis der er skolebørn i din værtsfamilie, bliver det nok en af dine opgaver at sørge for, at de laver deres lektier. For at give dig et bedre indblik i de klassiske børnepasningsaktiviteter du står over for som au pair, får du et overblik nedenfor:

Au pair Madlavning
Madlavning
Au pair Kørsel til og fra skole
Kørsel til og fra skole
Afspilning af Au Pair-opgaver
Lege med børnene

Au pair-opgaverne fastsættes i en kontrakt. Du får kun opgaver, som er direkte relateret til børnene. Disse omfatter også at vaske børnenes tøj. Du må dog ikke udføre mere fysisk krævende husarbejde, f.eks. rengøring eller havearbejde. Så du skal ikke være bange for, at dine au pair-opgaver kommer til at bestå af rengøring. Dine opgaver er tydeligt fastsat i din au pair-kontrakt.

Au pair pligter at køre bil
Kørsel til og fra fritidsaktiviteter
Fodringsopgaver
Give babyer mad
au pair børnenes vasketøj
Børnenes vasketøj

Hvorfor vente? Tilmeld dig nu!

Kan du ikke vente med at komme i gang som au pair? Så kan du starte allerede nu ved at sende en ikke-bindende ansøgning.

Din fritid som au pair

Værtsfamiliens børn er selvfølgelig dit primære fokus under au pair-opholdet. Da du ikke arbejder døgnet rundt som au pair, har du stadig tid til dig selv. Aftener, friweekender og ferier den afsluttende rejsemåned: Du kan få det bedste ud af din fritid. Alle au pairs har deres eget værelse hos værtsfamilien, så du kan trække dig tilbage og have noget privatliv.

Udflugter, sightseeing i byen, shopping, sportsaktiviteter, et besøg på Starbucks med en af dine nye venner – der er nærmest ingen grænser. Du bestemmer selv over din fritid i USA.

Bliv venner med andre au pairs

Au pair Leben Freunde

Før du rejser, sender vi dig oplysninger om au pairs som kommer til at bo, eller allerede bor, i samme område som din værtsfamilie. Desuden arrangerer din lokale rådgiver regelmæssige au pair-møder. Her kan du udveksle idéer med ligesindede, drøfte udfordringer og positive erfaringer fra hverdagen og skabe kontakt til de andre au pairs i dit område. Mange au pairs får venner for livet under deres ophold!

Din vennekreds kommer dog ikke kun til at bestå af andre au pairs, du får også venner via værtsfamilien og, for eksempel, sportsaktiviteter eller college-kurser. Du får også mulighed for at skabe kontakt med amerikanere og derigennem få nye venner i lokalsamfundet.

Au pair Life Instagram
Et billede siger mere end 1000 ord. Vores au pairs i udlandet giver dig det bedste indblik i livet som au pair. Du får ægte fortællinger fra ægte au pairs.

Rejs, og oplev dit værtsland

Au pair Leben Reisen

Dit au pair-ophold er den perfekte mulighed for at lære dit værtslands smukke seværdigheder at kende! Du har som minimum én friweekend pr. måned og 10 dages ferie. Selv når programmet slutter, kan du stadig rejse i landet med dit visum. Der er masser at se: Rocky Mountains, Floridas hvide strande, spændende storbyer som New York og San Francisco og meget mere. Benyt din rejsemåned til at få den perfekte afslutning på dit au pair-ophold!

College-kurser som au pair i USA

College Au pair USA

I USA kan du få op til 500 USD fra din værtsfamilie til kurser på et college eller andre institutioner. Din lokale rådgiver kan hjælpe dig, hvis du ikke er sikker på, hvilke uddannelsestilbud du vil benytte dig af. På de kurser du vælger, kan du også møde nye venner, forbedre dit engelsk og få en forsmag på livet på universitetet. For at gennemføre dit au pair-ophold skal du optjene mindst 6 credits svarende til ca. 60 undervisningstimer om året.

De følgende kurser er særligt populære blandt vores au pairs:

  • Fremmedsprog, f.eks. spansk, japansk eller tegnsprog

  • Kunst, f.eks. maleri, grafisk design, filmproduktion

  • Kurser om USA, f.eks. amerikansk kultur, amerikansk historie, amerikanske højtider

Du har spørgsmål, vi har svar:

  • Hvordan fastsættes min ferie som au pair i USA? Mere information

    For hvert 12-måneders au pair-ophold har du 10 dages betalt ferie, som du kan holde fra og med den tredje måned af opholdet. Det er bedst, at du beslutter, hvornår du vil holde ferie sammen med værtsfamilien, så de kan sørge for anden børnepasning imens. Hvis du tager med din værtsfamilie på ferie, skal I aftale på forhånd, om den bliver trukket fra dine feriedage og er tiltænkt som fritid, eller om du skal arbejde regelmæssigt, mens I er afsted.

  • Hvordan er jeg forsikret som au pair? Mere information

    Vores au pair-programpakke omfatter en allround-forsikring, som består af sundheds-, ulykkes- og ansvarsforsikring. Forsikringen gælder under hele au pair-opholdet. Rejsemåneden er ikke inkluderet, men du kan dog forlænge forsikringen i en ekstra måned mod et gebyr. Læs hele forsikringspolicen nøje før du rejser, og gør dig selv bekendt med eventuelle udelukkelseskriterier.