Kan jeg gå på college eller andre uddannelseskurser som au pair i USA?

Ja, det kan du bestemt. Og det skal du rent faktisk også. Som en del af det amerikanske udenrigsministeriums forordninger for au pair-programmet skal du skriftligt kunne bevise, at du har deltaget i kurser svarende til 6 credits eller 60 timer på et lokalt community college i løbet af dit år som au pair. Hvis du forlænger dit au pair-ophold, skal du deltage i flere kurser. På college får du også en fantastisk mulighed for at lære noget nyt, afprøve livet på et amerikansk universitet og møde nye venner fra lokalområdet.

Hvordan kommer jeg i kontakt med andre au pairs i USA?

Når du har fået en værtsfamilie, kan du finde en liste med kontaktoplysninger til andre au pairs i dit område på MyAuPairCare-portalen. Der er andre au pairs fra dit hjemland, men også fra resten af verden.

Din Area Director arrangerer også et møde for alle au pairs i området en gang om måneden. Så du er ikke alene, og du vil helt sikkert ikke føle dig ensom under dit ophold. Hvis din værtsfamilie før har haft en au pair boende, kan du også tale med dem.

Hvordan fastsættes min ferie som au pair i USA?

For hvert 12-måneders au pair-ophold har du 10 dages betalt ferie, som du kan holde fra og med den tredje måned af opholdet. Det er bedst, at du beslutter, hvornår du vil holde ferie sammen med værtsfamilien, så de kan sørge for anden børnepasning imens. Hvis du tager med din værtsfamilie på ferie, skal I aftale på forhånd, om den bliver trukket fra dine feriedage og er tiltænkt som fritid, eller om du skal arbejde regelmæssigt, mens I er afsted.

Hvordan foregår det personlige interview under ansøgningsprocessen?

Vi har repræsentanter i mange byer i dit hjemland. De fleste af dem har selv gennemført et år som au pair. Du laver en aftale om at mødes hjemme hos den AuPairCare-repræsentant, som bor tættest på dig. Selve interviewet foregår på engelsk, men bare rolig! Interviewet er ikke en test, og det er ikke et problem, hvis du glemmer nogle ord. Vi vil bare gerne kunne vurdere, om du tør tale og kommunikere på engelsk. Interviewet varer cirka en time og er en del af forberedelserne til telefon- eller Skype-opkaldet med din værtsfamilie, som selvfølgelig foregår på engelsk.

Hvordan er jeg forsikret som au pair?

Vores au pair-programpakke omfatter en allround-forsikring, som består af sundheds-, ulykkes- og ansvarsforsikring. Forsikringen gælder under hele au pair-opholdet. Rejsemåneden er ikke inkluderet, men du kan dog forlænge forsikringen i en ekstra måned mod et gebyr. Læs hele forsikringspolicen nøje før du rejser, og gør dig selv bekendt med eventuelle udelukkelseskriterier.

Hvor kan jeg få (yderligere) erfaring med børnepasning inden mit au pair-ophold?

Babysitning i din fritid er en god måde at få (yderligere) erfaring på. På den måde opnår du ikke kun det nødvendige antal timers erfaring med børnepasning, du tjener også lidt ekstra penge.

Du kan desuden blive praktikant i vuggestuer, børnehaver eller i de mindste skoleklasser. Arbejde på ferielejre og med sportsaktiviteter for børn samt privatundervisning af børn op til 12 år anses også for at være relevant erfaring.

Hvordan ansøger jeg om au pair-visum til USA, og hvem booker min flyrejse?

For at ansøge om visum skal du møde op personligt på den amerikanske ambassade. Det kræver et gebyr og noget papirarbejde at få lavet en tid. Vi hjælper dig dog med alt det, du har brug for, f.eks. med at udfylde dit visum og alle de nødvendige formularer. Du får en tid inden for cirka 2-4 uger, og behandlingstiden er derefter omkring 5-7 hverdage. Der skal altid gå mindst fem uger, fra du har fundet en værtsfamilie, til du rejser, så du har tid nok til at få et visum.

Vores amerikanske kolleger booker din flyrejse til USA mindst to uger før afgang. Nærmere oplysninger og den elektroniske billet kan du se online på din MyAuPairCare-portal.

Kan jeg åbne en bankkonto i USA?

Ja, du skal bare bruge dit pas og det Social Security Card, som du ansøger om i USA. Mange au pairs har en såkaldt Checking Account, hvor de kan indsætte og hæve penge eller checks. Din værtsfamilie, områdechef eller andre au pairs hjælper dig hellere end gerne. Vores tip: Spar 50 USD op hver uge, så du har råd til større og uforudsete udgifter.

Kan jeg forlænge mit au pair-ophold i USA?

Ja, mange au pairs benytter sig af denne mulighed. Du kan forlænge dit au pair-ophold med 6, 9 eller 12 måneder. Du kan vælge, om du vil blive hos den samme værtsfamilie eller finde en anden familie i en anden region. Rejsemåneden efterfølger forlængelsen.

Hvor god skal jeg være til engelsk for at deltage i au pair-programmet?

Bare rolig, du behøver ikke være perfekt til engelsk, for du bruger opholdet i udlandet til at blive bedre. Du skal dog kunne begå dig på engelsk i hverdagssituationer, da du skal kunne forstå din værtsfamilie. Under det engelske interview med vores repræsentanter forbereder du dig på dine samtaler med værtsfamilierne. Du kan også se engelske film eller læse engelske bøger og blade. Hvis du ikke har talt engelsk i flere år, kan du også tage et sprogkursus for voksne for at genopfriske det.

Kan jeg selv vælge den by eller region, hvor jeg tilbringer mit år som au pair?

Du bør vælge en værtsfamilie, som passer godt til dig. Sympati og fælles værdier er vigtigere, end hvor du bor. Det vil du opdage, når du først bor hos familien. Derfor tilbyder vi ikke, at vores deltagere selv kan vælge by eller region. I et andet land er alt nyt og spændende, selv i byer som du ikke allerede kender fra film og TV. Da de fleste værtsfamilier bor i forstæder til større byer, kommer du med garanti ikke til at kede dig. Så vær åben overfor alle USA’s regioner, og udforsk resten af landet i weekender, ferier eller i din rejsemåned.

Får jeg en mobiltelefon som au pair?

Måske får du en mobiltelefon af dine værtsforældre. Den kommer til at fungere som din arbejdstelefon, så de altid kan komme i kontakt med dig og børnene. Du skal spørge din værtsfamilie, om du også må bruge telefonen til private opkald og SMS’er. Som hovedregel skal du dog undlade at bruge den til private opkald og beskeder i løbet af arbejdstiden.

Hvis du tager din egen mobiltelefon med til USA, bør du spørge din udbyder på forhånd om internationale priser eller oprette et lokalt abonnement. Bemærk: I USA betaler både personen, som ringer, og den person, der bliver ringet op, for opkaldet!

Hvilke gaver skal jeg tage med til min værtsfamilie?

Du behøver ikke at købe dyre gaver. Vi opfordrer dog til, at du undersøger, hvad dine værtsforældre og deres børn kan lide, så du kan give dem en personlig gave. Det kan være noget, der er typisk dansk, eller noget I kan dele eller lege med sammen. Så længe du er under 21 år, må gaver aldrig indeholde alkohol (vin, chokolade, osv.). Ofte bliver gaverne åbnet i lufthavnens sikkerhedskontrol, så du skal ikke pakke dem alt for godt ind.

Hvor meget erfaring indenfor børnepasning skal jeg have for at blive au pair?

I din ansøgning skal du bruge to aktuelle referencer fra personer, som du ikke er i familie med og som kan bekræfte, at du har erfaring indenfor børnepasning. Disse personer skal kunne bevise, at du har mindst 200 timers erfaring med børnepasning, helst af børn under 10 år. Det lyder af meget, men efter fire uger som praktikant på fuld tid i en børnehave har du næsten alle dine timer. Hvis du regelmæssigt arbejder som babysitter, når du også hurtigt op på 200 timer. Når du har opnået det nødvendige antal timer, kan du også medregne børnepasning i din egen familie og erfaring, som ligger lidt længere tilbage.

Din erfaring indenfor børnepasning er ikke kun vigtig for værtsfamilierne, når de vælger en au pair. Det er også en fordel for dig selv at have en masse erfaring med børn. Det er den eneste måde, hvorpå du kan vurdere, om au pair-programmet er noget for dig. Du bliver hurtigt glad for værtsfamiliens børn, men det er ikke altid nemt at passe dem. Med optimal forberedelse og en masse erfaring kan du bedre vurdere, om du er klar til udfordringen.

Får jeg stillet egen bil til rådighed?

Det er op til værtsfamilien, om du får din egen bil. Nogle au pairs deler bil med familien, mens andre får stillet deres egen bil til rådighed. Hvis du ikke har din egen bil, kan du aftale med andre au pairs eller venner, at de henter dig. Det er et privilegium at have din egen bil, og ikke en selvfølge i au pair-programmet.

Hvis du har din egen bil, skal du fra starten aftale med værtsfamilien, hvilke betingelser der er for at bruge den. Må du bruge den til private formål uden for arbejdstiden? Hvem betaler for benzinen? Hvad sker der, hvis du er involveret i en ulykke? Disse er gode eksempler på vigtige spørgsmål, som I skal afklare for at undgå misforståelser fra starten af.

Skal jeg have bestemte vaccinationer for at blive au pair?

Du skal ikke dokumentere nogen vaccinationer for at blive au pair. Det er dog en god idé at spørge din læge til råds. Det er bedst at vente til du har fået en værtsfamilie, så du ved, hvor i landet du skal bo.

Hvor længe tager det at ansøge om et au pair-ophold og finde en værtsfamilie?

Det afhænger mest af dig. Det er muligt allerede at rejse 2-3 måneder efter, at vi har modtaget din ansøgning. Det er vigtigt, at du lever op til alle kravene, og at du uploader dine dokumenter og au pair-video online så hurtigt som muligt. Hvis du er meget hurtig, kan du gennemføre din ansøgning på to uger. Du skal ansøge om en straffeattest og et pas (hvis du ikke allerede har et) så hurtigt som muligt. Derefter arrangerer vi dit personlige interview, hvorefter vi kan gøre dine dokumenter tilgængelige for interesserede familier.

Du har omtrent de samme muligheder for at finde en værtsfamilie på alle tider af året. Det går selvfølgelig ekstra hurtigt, hvis du laver en indbydende ansøgning, har stor erfaring med børnepasning og masser af kørselserfaring. Så du skal gøre dig umage med ansøgningen! Værtsfamilierne ser selvfølgelig på flere au pair-profiler og kontakter dem, som giver udtryk for at være entusiastiske, modne og gode med børn. Hvis du matcher med en værtsfamilie, skal du ansøge om et visum og vi booker flyrejsen (for USA). Dette tager mindst 4-5 uger. Derefter er du klar til at rejse.

Kan jeg gentage mit au pair-ophold?

Siden 2008 har det været muligt at tage til USA som au pair endnu en gang. Der er dog nogle få krav, som du skal leve op til, for at kunne søge om visum igen. Du skal have gennemført dit første au pair-ophold, og det skal ligge mere end to år tilbage. Du må ikke have boet i USA i løbet af de to år. Og i vores “Repeat Program” skal du selvfølgelig stadig leve op til de samme krav som for det første au pair-ophold.

Hvad sker der til mit visum interview på den amerikanske ambassade?

Det egentlige interview på ambassaden tager kun et par minutter, men omstændighederne gør at det kan tage længere tid. Der er ofte tralvt på ambassaden og kann derfor være lange køer, men følg ambassadens råd og mød op tættest på din bookede tid. Før interviewet bliver dine dokumenter tjekket og dine fingreaftryk bliver taget. Derefter bliver du stillet et par spørgsmål. Du skal ikke være nervøs for spørgsmålene da de er ikke svære. Du vil for eksempel blive spurgt hvor du skal bo i USA eller om du har tænkt dig at tage tilbage til dit hjemland når dit au pair år er slut. Til dette, skal du altid svare at du har tænkt dig at forlade USA efter opholdet og ikke har tænkt dig at blive permanent i landet.

Kan jeg skifte værtsfamilie, hvis vi ikke har en god kemi?

I samråd med vores amerikanske kolleger er der mulighed for at skifte værtsfamilie. Når forskellige mennesker bor sammen som en familie, kan det ske, at de forskellige værdier og personligheder ikke harmonerer med hinanden.

Vi vil dog gerne bede dig om at give din værtsfamilie en chance. Husk, at det normalt tager et par måneder, før du har vænnet dig til dine nye omgivelser. Det er vigtigt, at du først drøfter problemerne med din værtsfamilie eller din lokale rådgiver, så I måske kan finde en løsning sammen. Vi forventer, at du giver det et forsøg i mindst to måneder efter din ankomst. Hvis det stadig ikke lykkes, sender vi din ansøgning tilbage i matchprocessen i 14 dage, hvor du får mulighed for at tale med andre familier og overbevise dem om, at de skal vælge dig som deres au pair. Normalt finder vores au pairs en ny værtsfamilie i løbet af denne periode. Desværre kan vi ikke garantere, at du finder en ny værtsfamilie.

 

Skal jeg betale skat i USA som au pair?

Da der i øjeblikket ikke er nogen beløbsgrænse for skattefritagelse for au pairs eller deres indkomst, skal du betale skat i USA med tilbagevirkende kraft fra det foregående år. Du skal derfor udfylde 1040NR-EZ- eller 1040NR-formularen inden 15. april hvert år. Du finder flere oplysninger om dette på din MyAuPairCare-portal under kategorien "Ressourcer" i Au Pair-håndbogen. Det er også en god idé at tale om det med en skatterådgiver i USA, eventuelt sammen med din værtsfamilie. Skattelovgivningen varierer fra stat til stat, og en skatterådgiver kender de lokale regler og kan derfor bedst rådgive dig. Vi anbefaler, at du lægger cirka 25 USD fra dit ugentlige stipendium til side til skat hver uge.

Kan jeg booke et nødsituationsmøde på den amerikanske ambassade?

Hvis du står i den situation at de eneste ledige tider til et interview er efter din afrejsedato, så har du mulighed for at anmode om et nødsituationsmøde. For at gøre dette er du først nødt til at booke en normal ledige tid (selv hvis det er et tidspunkt du ikke kan) på ambassadens hjemmeside. Først derefter vil det være muligt for dig at anmode om et nødsituationsmøde. 

Når du bestiller tid til interview på ambassaden er det vigtigt at du har alle dine ansøgningsdokumenter klar (DS-2019, osv.) da du kan blive kaldt til et nødsituationsmøde den følgende dag. Husk på, at de amerikanske myndigheder ikke tager forebehold for allerede bookede fly eller personlige rejse præferencer.

Kan jeg afslutte programmet før tid? Hvad er konsekvenserne?

Den amerikanske regering har fastsat, at au pair-programmet skal vare 12 måneder (plus en 13. måned til at rejse i). Derfor kan vi ikke tilbyde au pair-programmer af kortere varighed i USA. Du skriver under på, at du vil tage dig af værtsfamiliens børn i 12 måneder. I de fleste værtsfamilier arbejder begge forældre, og de er derfor afhængige af din hjælp. Hvis du bryder kontrakten og afslutter programmet før tid, skal du selv betale flyrejsen tilbage til dit hjemland. Du modtager heller ikke et bevis for gennemførelse, og du kan ikke få tildelt et tilsvarende visum igen. Husk på, at det påvirker børnene negativt, hvis de ofte skal passes af nye personer.

Du gennemfører au pair-programmet, hvis du har boet hos en værtsfamilie i 12 måneder og har optjent 6 credits på college i løbet af året. Hvis du forlænger programmet, anses det for gennemført ved udgangen af den forlængede periode, og hvis du optjener de tilsvarende obligatoriske credits på college.

Hvad er kravene til AuPairCare-værtsfamilier i USA?

Ligesom dig skal værtsfamilierne i USA leve op til bestemte krav, og de skal på samme vis gennem en ansøgningsproces. De ansøger skriftligt og får derefter besøg af en AuPairCare-repræsentant i deres hjem. De oplyste referencer bliver kontrolleret af AuPairCare. Værtsfamilierne skal være amerikanske statsborgere eller have ubegrænset opholdstilladelse. Desuden skal de selvfølgelig acceptere, at du maks. arbejder 45 timer om ugen og 10 timer om dagen samt andre bestemmelser, som er fastsat af det amerikanske udenrigsministerium.

Hvad gør jeg, hvis jeg får hjemvé?

Begyndelsen af opholdet er altid en stor udfordring. Det er helt normalt. Mange ting er ukendte for dig: maden, familielivet, kulturen, osv. Du skal acceptere denne fase og være tålmodig. Din AuPairCare-værtsfamilie og alle andre au pairs i området forstår dig og kan støtte dig. Tal med værtsfamilien om din hjemvé. Alle vil forstå, at du savner dit hjemland i begyndelsen. Efter mange års erfaring ved vi, at au pairs vil se tilbage på deres ophold med stor glæde.

Skal jeg have kørekort som au pair?

Ja, det er obligatorisk at have kørekort! Før vi kan sende din ansøgning videre til til dit værtsland, skal du have bestået din køreprøve. I de fleste værtsfamilier kører du dagligt børnene i skole og til forskellige fritidsaktiviteter, og kørsel er en del af din daglige rutine som au pair.

A-til-B-afstande er ofte høje i lande som USA, og offentlig transport er mange steder dårlig.